Het cultuurcafé met bruisende activiteiten...

Muziekoptreden van blues, pop tot folk en jazz Diverse muziekgenres live gebracht

CAFE ’T GESPROKEN DAGBLAD - AKTIVITEITEN

Elke laatste vrijdag van de maand vindt er een muziekoptreden in Wetteren plaats. Jazz en blues wisselen elkaar af, maar soms zijn er ook folkmuzikanten of fadozangers te gast. Soms zijn er ook nog op andere dagen optredens of open repetities van lokale bands

Volgende concerten

+ Vrijdag 28 december om 20:30 uur: akoestische Amerikaanse folk met het Gentse trio The Sunset Bunch. Gratis toegang

+ Muziekfilmprogramma ism At the Movies:

+ vr 17 januari om 20 uur: 'Ray' (2004), film van Taylor Hackford over Ray Charles.

+ vr 24 januari om 20 uur: 'Control', film van Anton Corbijn over Ian Curtis van Joy Division

+ za 25 januari om 20 uur: 'Straight Outta Compton' (2016), film over de hiphop-groep NWA

+ vr 31 januari om 20 uur: 'Django' (2017) van Etienne Comar.

 

 

 

Zondagactiviteiten

Op elke eerste zondagochtend van de maand komt er in de zaal van ’t Gesproken Dagblad een schrijver, kunstenaar of andere interessante figuur langs. Om 11 uur vertellen ze over hun werk. Op geregelde tijdstippen zijn er ook tentoonstellingen van foto’s of schilderijen te bezichtigen. 

 

+ zondag 5 januari om 11 uur: voorstelling boek van Guy Jooris over muzikant FREDDY COUCHé, met een optreden van het Freddy Couché Trio.

+ zondag 2 februari om 11 uur: Christian Wittebroodt stelt zijn boek 'Zoeken naar zin. Religieuze en spirituele kunst van 1900 tot nu.’ (Uitgeverij Halewijn). Christian Wittebroodt studeerde morele en religieuze wetenschappen aan de KU Leuven. Van 2012 tot 2019 was hij voorzitter van het Museum voor Moderne Religieuze Kunst in de Basiliek van Koekelberg. Hij is auteur van diverse publicaties over kunst en religie en was curator van tentoonstellingen rond dit themaIn dit boek beschrijft hij de evolutie van de religieuze kunst in West-Europa in de twintigste eeuw. Hij zoekt naar verklaringen voor de uiteenrafeling van de christelijk geïnspireerde kunst. En hij brengt recente realisaties onder de aandacht die het onnoembare willen uitdrukken.

 

 

 

Contact

Voor meer info, de kalender of reservatie kun je steeds contact opnemen. Ook via de facebookpagina kom je de laatste nieuwtjes te weten.

CULTUURCAFE IN HET BOERENHOL

TAL VAN ACTIVITEITEN

LEKKER SPAGHETTI & CROQUES